0 Items

EU PROJEKTI

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Operativnog programa Konkurentnost I kohezija, Europskog fonda za regionalni razvoj.”

„Zajedno do fondova EU“

„Sadržaj publikacije isključiva je odgovornost tvrtke Delta Tech d.o.o.“

Primjena inovativnih tehnologija u meteorološkim mjernim sustavima

FAZA 1 (KK.03.2.2.03.0115)

Delta Tech d.o.o. je u suradnji s Prirodoslovno-matematičkim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu ostvarila projekt kojim se testiralo koje su nove tehnologije trenutno aktualne prilikom mjerenja brzine vjetra, temperature i vlage zraka. Prilikom testiranja u obzir se uzeo odabir vrste osjetnika (senzora) i načina zaštite istog od sunčevog zračenja i atmosferskih pražnjenja koji negativno utječu na mjerenja. Također, provjerila se primjena novih tehnologija za mjerenje atmosferskog tlaka te koji tipovi senzora se preporučuju za dobivanje najkvalitetnijih rezultata i kompleksnih mjerenja.

Ciljevi projekta

Cilj projekta je bio ispitati mogućnost primjene novih tehnologija i meteoroloških instrumenata kako bi bili što bolji i kvalitetniji u usporedbi s međunarodnom konkurencijom. Tijekom projekta, specifični cilj je bio istražiti najnovije komercijalne meteorološke instrumente ili senzore za mjerenje, analizu i obradu podataka u meteorološkim stanicama, kako bi dobiveni, odnosno izmjereni rezultati bili što točniji i kvalitetniji.

Ukupna vrijednost projekta: 99.850,00 HRK

Ukupna EU potpora: 69.895,00 HRK

Razdoblje provedbe projekta: od 27.8.2020. do 25.11.2020.

Za više informacija možete posjetiti službenu web stranicu Delta Tech ili se obratiti na info@deltatech.hr. Također, za informacije o fondovima vezanim za ovaj projekt, možete posjetiti stranicu Strukturni fondovi i OP Konkurentnost i kohezija.