255-100

Analogni mjerač isparavnja koji je pouzdan u teškim vremenskim uvjetima, proizvođača Novalynx.

Kategorija:

255-100 je analogni mjerač isparavanja, proizvođača Novalynx. Ovaj mjerač određuje brzinu isparavanja mjerenjem promjenjive razine vode u posudi za isparavanje. Mjerač isparavanja proizvodi izlazni otpor kojeg mogu pratiti Campbell Scientific data loggeri. Posuda za isparavanje mora se kupiti zasebno.

Prednosti i značajke mjerača 255-100:

  • kompatibilan s većinom Campbell Scientific data loggera,
  • Uređaj koji troši malo energije za očitavanje razine vode u posudi za isparavanje.

Mjerač 255-100 sastoji se od plovka, remenice i protuutega pričvršćenog na precizni potenciometar od 1000 Om-a montiran kroz sklop zupčanika u kućištu otpornom na vremenske uvjete. Ima trokutastu osnovnu ploču opremljenu s tri vijka za niveliranje i libelom. Potenciometar proizvodi izlazni otpor proporcionalan položaju plovka, koji se može nadzirati na licu mjesta pomoću data loggera ili daljinski pratiti pomoću telemetrijske opreme.

Napomena proizvođača: mjerač se može postaviti izravno u posudu ili spojiti na posudu pomoću cijevi od nehrđajućeg čelika 255-100P/F i priključaka. Umjesto korištenja 255-100P/F, 1/2-in. mogu se koristiti savitljive cijevi od polipletene (ojačane vlaknima), najlonske spojnice (1/2-in. NPT x šipka za crijevo) i male stezaljke za crijeva od nehrđajućeg čelika.

Dodatne informacije

Proizvođač

Novalynx