ASPTC

Termopar s nosačima za mjerenje visoko precizne temperature zraka, proizvođača Campbell Scientific.

Kategorija:

ASPTC je aspirirani termopar s nosačima za visoko precizno mjerenje temperature zraka, proizvođača Campbell Scientific. Sastoji se termoelementa tipa E s finom žicom ugrađenog u štitinik za zračenje s ventilatorom kako bi se osigurala vrlo precizna mjerenja temperature zraka. Jedan ASPTC može mjeriti apsolutnu temperaturu zraka, dok dva ASPTC senzora mogu napraviti mjerenja delta temperature. Često ASPTC zamjenjuje ili se dodatno mjeri uz TCBR termoelemente u Bowenovom sustavu omjera.

Karakteristike termopara ASPTC su sljedeće:

  • koristi termoelement od fine žice za točno mjerenje temperature zraka,
  • uključuje ventiliranu zaštitu od zračenja,
  • ventilator visokog napona smanjuje solarno opterećenje.

ASPTC ima štit od zračenja koji je izdužena cijev izrađena od bijelog polietilena stabiliziranog UV zrakama, koja pruža nisku toplinsku vodljivost i zadržavanje topline. Ventilator uvlači zrak preko mjernog spoja, što smanjuje solarno opterećenje termoelementa. Štit od zračenja također štiti termoelement, povećavajući trajnost termoelementa. Termoelement uređaja sastoji se od kromelne žice i konstantantske žice spojenih na mjernom spoju. Naponski potencijal nastaje kada je mjerni kraj termoelementa na različitoj temperaturi od referentnog kraja termoelementa. Veličina naponskog potencijala povezana je s temperaturnom razlikom. Stoga, temperatura se može odrediti mjerenjem razlika potencijala stvorenih na spoju dviju žica.

Mjerenje referentne temperature potrebno je za mjerenja termoelementom. Senzor temperature ugrađen u mnoge ploče ožićenja Campbell Scientific data loggera obično osigurava ovo mjerenje.

Dodatne informacije

Proizvođač

Campbell Scientific

Vrsta senzora

Senzori temperature zraka