CS241

Senzor temperature površine za procjenu performansi bifacijalnih fotonaponskih (PV) modula i praćenjezaprljanja, proizvođača Campbell Scientific.

Kategorija:

CS241 je senzor temperature površine koji se najćešće koristi u solarno-energetskim primjenama, proizvođača Campbell Scientific. Ovaj senzor je PRT (platinum resistance thermometer) za površinsku montažu koji precizno mjeri temperaturu stražnje strane modula, dizajniran s novim značajkama za procjenu performansi bifacijalnih fotonaponskih (PV) modula i praćenje onečišćenja. Ključna poboljšanja uključuju lakšu instalaciju, poboljšano mjerenje, bolje prianjanje te izdržljivi kabel s višom temperaturnom oznakom. CS241 pruža najtočnija očitanja temperature stražnje strane modula, čak i s dugim kabelima, što je bitno za procjenu snage i analizu zaprljanosti solarnih PV modula. Ovi su podaci ključni za procjenu učinkovite izloženosti sunčevoj svjetlosti, razine zaprljanosti i učinkovitosti pretvorbe energije, čineći ovaj senzor vitalnim dijelom svakog PV sustaa za praćenje performansi.

Karakteristike senzora CS241 su sljedeće:

  • preciznost senzorskog elementa PT-1000 klase A,
  • sukladnost s IEC 60751, DIN EN 60751 (prema IEC 751),
  • dostupnost različitih duljina kabela,
  • izdržljivost robusne konstrukcije u teškim uvjetima i instalacijama vodova,
  • sadrži samoljepljivu podlogu za jednostavnu montažu koja traje desetljećima
  • 2-žična i 4-žična konfiguracija za dostatnost broja kanala i točnosti data loggera, čak i pri dugim duljinama kabela,
  • brzi priključak glave senzora za lakšu ugradnju i zamjenu,
  • NIST sljedivost osigurana uz kupnju opcionalne kalibracije temperature.

Koristi precizni PT-1000 PRT klase A za pružanje najviše razine točnosti. Kako bi izdržao grubi tretman koji se često viđa pri instalaciji meteoroloških stanica, PRT je sigurno smješten unutar posebno dizajniranog, samoljepljivog aluminijskog diska. Disk štiti PRT, osobito tijekom instalacije kada se senzor mora provlačiti kroz vod, te potiče prijenos topline s površine. Ljepljivi jezičak na disku pričvršćuje CS241 na mjernu površinu. U slučaju da temperatura prelazi 70°C, potrebna je i Extreme traka za brtvljenje za dodatno pričvršćivanje sonde.

Ovaj senzor osigurava PV dionicima vrlo preciznu temperaturu stražnje strane modula. Čak i pri dugim duljinama kabela, osigurana je mogućnost korištenja u modeliranju energetskih performansi i simulaciji primjena solarne energije. Temperatura stražnje strane modula je ključna za bilo kakvu procjenu efektivnog zračenja i pretvorbene snage.

Dodatne informacije

Proizvođač

Campbell Scientific

Vrsta senzora

Senzori temperature površine