SoilVUE10

Senzor profila sadržaja vode u tlu koji koristi TDR tehnologiju, proizvođača Campbell Scientific.

Kategorija:

SoilVUE10 je senzor profila sadržaja vode u tlu kojeg pokreće Campbell Scientific TrueWave TDR tehnologija. Ovaj senzor za mjerenje vlage tla, električne vodljivosti i profila temperature tla, razvijen je imajući na umu potrebe istraživača okoliša i mreže za praćenje okoliša. SoilVUE10 predstavlja nekoliko poboljšanja u mjerenju tla na licu mjesta (in-situ). Zbog toga, ovaj senzor je iznimno privlačna opcija za svakoga tko u ovim primjenama treba izvršiti višestruka mjerenja unutar profila tla.

Prednosti i značajke senzora SoilVUE10:

  • omogućuje mjerenje volumetrijskog udjela vode (VWC), dielektrične permitivnosti, električne vodljivosti (EC) i temperature,
  • omogućuje mjerenja na šest ili devet dubina s jednim senzorom,
  • brza i jednostavna instalacija,
  • digitalni izlaz kompatibilan s većinom Campbell Scientific data loggera,
  • dugoročno pouzdan rad na otvorenom,
  • dokazana TrueWave™ TDR tehnologija.

SoilVue 10 se sastoji od TDR kruga povezanog s nizom od šest ili devet spiralnih valovoda koji čine dio ukupnog navoja. Navojni dizajn s pojedinačnim senzorima ugrađenim u navoje poboljšava kontakt senzora s tlom kako bi se smanjila potencijalna pogreška uzrokovana zračnim prazninama. TDR sklop generira elektromagnetski puls kratkog vremena porasta koji se primjenjuje na spiralne valovode. Proteklo dvostruko vrijeme putovanja primijenjenog impulsa koristi se za izračunavanje dielektrične permitivnosti okolnog medija i određivanje volumetrijskog sadržaja vode pomoću modela miješanja. Senzor profila sadržaja vode u tlu može se instalirati u rupu napravljenu standardnim ručnim svrdlom promjera 5 cm (2 inča). Stroj za iskopavanje ili skupi prilagođeni alati nisu potrebni za instalaciju senzora.

Napomena: TrueWave TDR tehnologija tvrtke Campbell Scientific kombinira najbolju brzinu porasta u klasi s naprednom tehnikom analize valnog oblika kako bi se odredilo stvarno vrijeme putovanja visokofrekventnog impulsa. Ovaj proces postiže visoko-rezolucijski, gladak signal za mjerenja koja su obranjiva i mogu se univerzalno usporediti s drugim TDR mjerenjima. Nisu svi senzori temeljeni na TDR tehnologiji jednako učinkoviti.

Dodatne informacije

Proizvođač

Campbell Scientific