Sredinom travnja ove godine, započela je integracija i instalacija automatskih mjernih sustava s pripadajućim mjernim elementima koja je sastavni dio projekta METMONIC Državnog hidrometeorološkog zavoda. Ovim projektom DHMZ će unaprijediti sustave za meteorološka mjerenja na više od 400 postaja diljem RH s ciljem modernizacije meteorološke motriteljske mreže.

Naša tvrtka odrađuje testiranje opreme i integraciju u jedinstveni sustav, a OIV kao naš partner sudjeluje u provedbi instalacije opreme, odnosno postavljanju uređaja i opreme te puštanju u rad svih dijelova sustava.

Voditelj projekta u Delta Tech-u, Hrvoje Hegeduš, smatra kako je najveća prednost za našu tvrtku upravo činjenica da smo dio tima koji sudjeluje u izgradnji mreže postaja DHMZ-a koji će unaprijediti motriteljsku mrežu diljem naše zemlje. “Potvrdili smo da svojim poslovanjem možemo konkurirati na tržištu i zadovoljiti sve potrebne kriterije u procesu integracije svih dijelova meteoroloških postaja u jednu cjelinu. Počevši od programiranja sustava za rad prema želji i naputku krajnjeg kroisnika do završnog testrianja postavljenog sustava u laboratorijskim uvjetima”, izjavio je Hegeduš.

Rukovoditelj Odjela za radijske tehnologije u OIV-u Damjan Škornjak, istaknuo je kako ovaj projekt, osim povećanja prihoda, tvrtki donosi proširenje i razvoj novih znanja koje se nadograđuje na postojeća. “Rad na projektu DHMZ-a prilika je za ostvarivanje novog partnerskog odnosa s tvrtkom Delta Tech te donosi našim stručnjacima upoznavanje s novom vrstom tehnologije uz postojeće znanje povezivanja opreme u mobilnu mrežu”, izjavio je Damjan Škornjak, voditelj projekta u OIV-u.

Više informacija o projektu METMONIC možete pronaći na službenoj stranici.