BLACKGLOBE

Senzor za praćenje toplinskog stresa mjerenjem WBGT indeksa proizvođača Campbell Scientific.

Kategorija:

BLACKGLOBE je temperaturni senzor za toplinski stres (Black Globe). Senzor koristi termistor unutar šuplje bakrene kugle promjera 15,2 cm, obojene u crno, za mjerenje temperature zračenja. Ovo mjerenje, zajedno s mjerenjem temperature okolnog zraka i mjerenja temperature vlažnim termometrom, može se koristiti za izračunavanje indeksa vlažne globus temperature (WBGT / IVGT indeks). Indeks WBGT se koristi kao parametar kojim se pretpostavlja intenzitet toplinskog stresa na ljude.

Gubitak tjelesne i mentalne učinkovitosti događa se pod definiranim stupnjevima toplinskog stresa. Ozbiljni toplinski stres može dovesti do umora, iscrpljenosti pa čak i do invaliditeta ili smrti. WBGT indeks (Wet-Bulb Globe Temperature (WBGT) index) kombinira učinke temperature, vlage, topline zračenja i vjetra u jedan indeks koji se koristi za izražavanje toplinskog stresa u okolišu.

Toplinski stres može se umanjiti smanjenjem izloženosti toplinskom stresu i smanjenjem radnog opterećenja pojedinca pod toplinskim stresom. Situacijski čimbenici kao što su vrsta odjeće koja se nosi, vrsta obavljanog posla, psihološki učinci stresa i dostupnost tekućine, mogu utjecati na procjenu toplinskog stresa. Te čimbenike nije lako kvantificirati pa pojedinac u danoj situaciji mora sam procijeniti njihov značaj. Okolišni čimbenici kao što su temperatura, vlažnost i vjetar, lakše se mjere za procjenu toplinskog stresa.

Za izračun WBGT indeksa, BLACKGLOBE omogućuje potrebno mjerenje temperature crne kugle (toplina zračenja), mokrog termometra (eng. wet bulb) i suhog termometra (eng. dry bulb).

Napomena: Ovaj proizvod se isporučuje sa standardnom duljinom kabela (obično 3 metra), a druge duljine mogu se posebno naručiti.

Dodatne informacije

Proizvođač

Campbell Scientific

Vrsta senzora

Senzori temperature zraka