GPS16X-HVS

GPS16X-HVS je prijamnik s integriranom antenom koji pruža informacije o položaju, proizvođača Garmin.

Kategorija:

GPS16X-HVS je prijamnik sustava za globalno pozicioniranje (GPS) koji pruža informacije o položaju, brzini i vremenu. Campbell Scientific konfigurira GPS16X-HVS i modificira kabel tako da se prijamnik lakše može povezati s data loggerima istoimenog proizvođača.

Prednosti i značajke GPS16X-HVS:
  • podržava ispravke WAASA ili RTCM-A u stvarnom vremenu za točnost od 3 do 5 m,
  • prilaže se izravno na seriju CR300, CR6 ili CR1000X, bez obzira na funkcije,
  • povezuje se izravno s data loggerom CR3000 kada se ne koristi funkcija vremenskog sinkroniziranja PPS-a,
  • obrađuje podatke s najviše 12 satelita ovisno o broju satelita koji se mogu vidjeti iznad horizonta,
  • omogućuje postavljanje sata data loggera na vrlo precizno GPS vrijeme,
  • konfiguriran od strane Campbell Scientific za izlaz RMC i GGA nizova podataka na 38400 bps (bits per second),
  • iznimno precizan vremenski impuls (PPS) može se koristiti za sinkronizaciju vremena između data loggera i drugih instrumenata

GPS16X-HVS, koji proizvodi Garmin International, sastoji se od prijemnika i integrirane antene. Prima signale od satelita Global Positioning System (GPS) i zatim koristi te signale za izračunavanje položaja i brzine. Ovaj uređaj također pruža izuzetno precizan izlaz jednog impulsa po sekundi (PPS) za precizna mjerenja vremena. Obično se koriste zadane postavke. Promjena zadanih postavki ili opcija zahtijeva dodatnu opremu za povezivanje s računalom na kojem radi GPS16 softver. Softver se može besplatno preuzeti s Garminove web stranice (www.garmin.com). Prema zadanim postavkama, očekuje se da će GPS uređaj biti postavljen na 38400 bauda, izlazeći GPRMC i GPGGA rečenice jednom u sekundi. Data logger očekuje da početak sekunde odgovara uzlaznom rubu PPS signala. Ako nema PPS signala ili ako tražene rečenice izlaze manje od jednom u sekundi, data logger neće ažurirati svoj sat.

Napomena proizvođača: GPS uređaji s nižim brzinama prijenosa podataka mogu se koristiti s GPS instrukcijom, ali brzina prijenosa podataka mora biti postavljena za relevantni Com port. Na port se treba spojiti ili u postavkama data loggera ili uključivanjem SetStatus naredbe nakon BeginProg instrukcije u programu (npr. SetStatus("BaudrateCOM4",19200)). Baud stope ispod 2400 bps neće funkcionirati jer GPS uređaj neće pouzdano prenositi dvije GPS rečenice jednom u sekundi. Slični problemi mogu se pojaviti čak i pri višim baud stopama ako se odabere previše opcionalnih GPS nizova za izlaz.

Dodatne informacije

Proizvođač

Garmin