RainVue20

Jednostavan i robustan digitalni kišomjer za meteo postaje i sustave upozorenja na poplave, proizvođača Campbell Scientific.

Kategorija:

RainVUE20 idealan je za mnoge hidrološke ili meteorološke primjene kao što su meteorološke postaje i sustavi za upozorenje na poplave. RainVUE20 je SDI-12 kišomjer za mjerenje kiše s posudom koja se naginje (eng.tipping bucket), u seriji RainVUE proizvoda. Napredni algoritmi i digitalna obrada unutar senzora kompenziraju greške uzrokovane intenzivnim padalinama i pružaju točna mjerenja oborina i intenziteta. Izrađen od aerodinamičnog lijevka obloženog praškastim aluminijem, RainVUE20 je robustan i minimizira količinu tekućih padalina koje se gube zbog utjecaja vjetra. Ovaj kišomjer korisniku nudi fleksibilnost s uz mogućnost odabira iz serije zadanih dužina kabela ili dužine kabela definirane od strane korisnika.

Prednosti i značajke kišomjera RainVUE20:
  • lijevak od aluminija obložen praškastom bojom prikladan za sve okolišne uvjete,
  • izuzetno robustan i prilagodljiv za primjene gdje su preciznost i točnost podataka ključni,
  • jedinstveni aerodinamički oblik za minimiziranje utjecaja vjetra i povećanje točnosti,
  • mjeri intenzitet oborina do 1500 mm/h (60 inča/h),
  • u skladu s preporukama Svjetske meteorološke organizacije (WMO) za površinu lijevka,
  • digitalna obrada ispravlja greške uzrokovane intenzivnim oborinama do 1500 mm/h (60 inča/h),
  • mjerenje nagiba za daljinsku dijagnostiku na senzoru,
  • interna mjerenja temperature,
  • jednostavno niveliranje s vanjskom nivelirajućom libelom,
  • podesive noge za montažu za pojednostavljivanje niveliranja.

RainVue 20 usmjerava kišnicu kroz filter od nehrđajućeg čelika koji hvata i uklanja ostatke. Kiša prolazi kroz mlaznicu u jednu od dvije polovice nagibnog spremnika. Sklop unutarnjeg nagibnog spremnika okreće se oko preciznih rotirajućih ležajeva i mijenja poziciju se kada se prva polovica napuni do fiksno kalibrirane razine. Zatim, ravnotežna ručica premješta drugu polovicu ispod lijevka. Magnet pričvršćen na ravnotežnu ručicu aktivira reed prekidač kada se spremnik nagne tj. promjeni poziciju. Aerodinamički dizajn RainVUE20 sprječava vjetar da odnese kišnicu daleko od posude za sakupljanje. Kod tradicionalnih cilindričnih kišomjera, vjetar može smanjiti količinu sakupljene kiše za do 20 %. Ovaj senzor također uključuje mikroprocesor koji korigira intenzitet padalina i ispušta SDI-12 signal.

Dodatne informacije

Proizvođač

Campbell Scientific